Θέματα άρδευσης

Crop Suitability Maps for Potential Cash Crops: Middle and South Jordan Valley

This report focuses on eight fruit crops (apricot, avocado, mango, fig, litchi, peach, nectarine, and pistachio) and two vegetable crops (artichoke and sweet potato). The requirements for each crop including climate, soil and water are listed in Appendix I. Some of these crops (i.e. apricot, peach, nectarine, and pistachio) require a specific chilling period to stimulate fruiting. Since different varieties have different chilling requirements, care must be taken to select the right variety for each area according to their chill hours.

Effect of long-term salinity on growth, chemical composition and mineral elements of pistachio (Pistacia vera cv. Badami-Zarand) rootstock seedlings

In recent years, one of the most important problems of pistachio growing is increasing the salinity of soil and water which has decreased the quality and quantity of this crop. In this study, the effect of different levels of salinity on growth of pistachio rootstock cv. Badami Zarand has been evaluated. Pistachio seeds were planted in pots containing loamy sand soil and the salinity treatments were performed four weeks after germination.

Ερμηνεία Ανάλυσης Αρδευτικού Νερού

Στη μελέτη αυτή δίνονται κατευθυντήριες γραμμές ερμηνείας της ανάλυσης του αρδευτικού νερού, καθώς ο βαθμός στον οποίο η ποιότητα του αρδευτικού νερού επηρεάζει τη καλλιέργεια, το έδαφος και το αρδευτικό δίκτυο εξαρτάται και από παράγοντες όπως το κλίμα, το έδαφος, οι χρησιμοποιούμενες καλλιεργητικές τεχνικές, κατασκευαστικά στοιχεία του αρδευτικού δικτύου κ.α. Για παράδειγμα καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε περιοχές με ήπιο κλίμα στηδιάρκεια του καλοκαιριού μπορούν να ανεχθούν υψηλότερη αλατότητα στο νερό άρδευσης σε σχέση με καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε ξηρο

Irrigation and irrigation management strategies of pistachio orchards

Irrigation is a required management practice in pistachio nut production for higher quality and quantity. A proper irrigation management technique that maintains an optimum soil moisture and environment in the root zone increases yield of the pistachio nut tree. Since pistachio tree on the Pistacia vera rootstock does not tolerate excess water in the root zone, over-irrigation must be avoided. In the determination of water requirement of pistachio tree, pan evaporation is commonly used due to its simplicity.

Εγγραφή στο RSS - Θέματα άρδευσης