Pistachia vera L.

Fatty acid patterns of waste parts of Turkish Pistachia vera L. tree. Acta Biologica Cracoviensia Series Botanica 48/2: 117–120, (2006)

ABSTRACT: The fatty acid composition of waste products of Pistacia vera (pistachio tree) grown in Turkey was assayed. The waste products and various parts of the tree were classified as fresh leaves (FL), dried leaves (DL), stem (ST), branches, fresh skin of natural woody shell (unprocessed) (FSN), fresh kernel, and skin of processed woody shell. Gas chromatography-mass spectrometry data showed FSN, FL, DL and ST to be rich sources of fatty acids. In particular, FL contains a remarkable amount of linolenic acid (30.4?}3.28%).

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα του AgroStrat!

Το AgroStrat είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την καλλιέργεια του κελυφωτού φυστικιού, προβλέπει την ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αειφόρο διαχείριση των εντατικά καλλιεργούμενων περιοχών της

Welcome to AgroStrat website!

Subscribe to RSS - Pistachia vera L.